Teatru de umbre

Teatru de umbre

LA SEDIUL AS

LA SEDIUL AS

La Sediul Asoc

La Sediul Asoc

Sc Sp Peris

Sc Sp Peris

Liceu Otopeni

Liceu Otopeni

Sc Sp nr 5 Buc

Sc Sp nr 5 Buc

CAMPANIA “IMPREUNA CONSTRUIM CARACTERE NOBILE”
In cadrul Programului “SCOALA ALTFEL – Educatie Nonformala”
Actiunea“ Teatru de umbre”

Pentru a veni in spijinul copiilor, Asociatia Din Inima, in parteneriat cu Asociatia Tapusele organizeaza ateliere de dezvoltare personala, destinate tuturor categoriilor de copii, insa cu accent pe 2 categorii principale:

1. Copii cu nevoi speciale;
2. Copii cu probleme de integrare.

Pe aceasta cale invitam copiii din cadrul institutiei dvs. sa-si petreaca timpul liber cât mai creativ si mai placut. Ii invitam sa participe la activitati, spectacole, ateliere si petreceri care au rolul de a îi stimula pe cei mici sa comunice mai bine, sa aiba încredere în ei, sa-si dezvolte imaginatia si, mai ales, sa descopere ce le place.
Prin aceste activitati ne propunem sa sprijinim copiii sa devina încrezatori în propriile capacitati, sa fie veseli, inventivi, spontani si inteligenti.
Teatrul si creatia plastica sunt instrumente minunate în acest sens. Activitatea principala a copilului consta în joc si în a imagina lucruri. Sentimentele puse în joc sunt cât se poate de reale, copilul gasind astfel o modalitate de a se exprima pe sine. Visul cu ochii deschisi este un fapt constant la aceasta vârsta, copilul petrecându-si timpul imaginând povesti despre eroi si lumi bizare în care totul este posibil. Reveriile lui sunt legate atât de viata cotidiana, cât si de o lume extraordinara în care eroii sunt înzestrati cu puteri magice. Aceste reverii transpun sentimente adânci, ambitie, dorinta, dragoste, cruzime, ura, nevoia de a domina, de a distruge, sentimente care exista în fiecare dintre noi si care sunt exprimate în acest fel, sub o forma acceptata de cei din jur.
Copiii iubesc magia pentru ca este o cale prin care si el însusi poate avea însusiri care sa îl ajute sa adapteze realitatea dupa propriul plac, care poate schimba nefericirea în fericire si care poate sa însufleteasca obiectele sau animalele.
Copilului îi plac jocurile în care imita activitatile adultului, este doctor, constructor, educator, îngrijitor. În cursul acestor jocuri isi dezvaluie admiratia fata de lumea adultilor, învatând sa se puna în locul acestora, imaginându-si ca este un om mare. Copiii sunt curiosi în legatura cu ceea ce îi înconjoara, privesc, asculta, contempla. Explorarea mediului este o sursa de placere dar si de independenta, un moment în care copilul poate scapa de sub observatia si grija parintelui.
Capacitatea intelectuala se poate întotdeauna dezvolta cu stimulii adecvati, iar jocul din copilarie este forma cea mai importanta în dezvoltarea inteligentei si în descoperirea tipului de inteligenta pe care copilul îl are. În lipsa jocului, în lipsa stimularii, chiar daca nativ exista la copil anumite capacitati, ele pot ramâne nedescoperite sau nestimulate.
Campania face parte din Programul “Scoala Altfel”, si reprezinta o forma de educaţie nonformală.

Sanatate tuturor,
Presedinte,
Daniela Ciulacu
TIPURI DE ATELIERE

Atelier de tip I

Segment vizat: La nivel de grupa/clasa sau mai multe grupe/clase
Actiuni posibile:
• Teatru de umbre
• Atelier
*Pot participa pana la 3-4 grupe/clase.

Reprezentatie de tip II
Segment vizat: La nivel de grupa/clasa sau mai multe grupe/clase
Actiuni posibile:
• Teatru de umbre
*Pot participa pana la 3-4 grupe/clase.

Reprezentatie de tip III
Segment vizat: La nivel de maxim 1 grupa/clasa
Actiuni posibile: Terapie prin joc, teatru de umbre si ateliere de arta si creatie.
*Pot participa pana la maxim 5 copii.
EXEMPLE DE SPECATCOLE:

1. Povestea puiului de arici. Durata: 45 minute. Fiecare copil are o poveste a propriei descoperiri de sine, o calatorie in aceasta lume, el vede si intelege ca ceilalti din lumea lui sunt asemeni lui si diferiti. Este atat de interesant sa observe un copil care face acest lucru. Copiii inteleg mai bine lumea prin povesti. Astfel s-a nascut si “Povestea puiului de arici” de L. Muntean, o carte despre iesirea in lumea cea mare si intalnierea cu ceilalti. Vino sa vezi cu ochii tai cu cine s-a intalnit puiul de arici si ce lucruri noi a descoperit despre el si nu numai, iar dupa spectacol iti vei face propriul arici.

2. Aventurile unui fir de nisip. Durata: 45 minute.Va imaginati probabil ca un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareeee plicticos…
Ei, bine, eroul nostru se hotaraste sa demonstreze ca nu e deloc asa: paseste nazdravan în fata si ne invita alaturi de Noctiluca într-un voiaj fabulos. Îi veti întâlni pe tiparul fioros…, o sepie roz, un crab mustacios, un rechin dusmanos, un submarin, dar si pe grasunul cel voios.

3. Ridichea uriasa. Durata: 45 minute. Copiii si parintii vor urmari spectacolul creat prin tehnica teatrului de umbre, vor participa activ la sonorizarea spectacolului şi la interpretarea personajelor. Practic, prima lectie de actorie pentru cel mic.

4. Povestii cu umbrele si umbre. Durata: 45 minute. Un spectacol plin de imaginatie si culoare, dar si de mister pentru cei mici si mari. Cu ajutorul umbrelelor si nu numai, vom crea povesti din imagini. Vino, sa vezi în ce se poate transforma o umbrela! În luna octombrie a anului 2013, spectacolul a fost prezent în cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii “100, 1000, 1.000.000 de povesti”, pe scena Teatrului de Comedie din Bucuresti, alaturi de companii prestigioase de teatru din Italia, Franta, Marea Britanie, Bulgaria si România. Te asteptam sa vii, sa vezi în ce se poate transforma o umbrela!

5. Adunarea vrajitoarelor. Durata: 45 minute. Ce stiti despre vrajitoare? Sunt tinere sau batrâne? Rele sau bune? Veniti sa vedeti una tare zapacita, care încurca multe ite. Oare le va descurca?

6. Pestisorul de aur. N-ati prins înca un peste de aur ? Atunci va invit la spectacolul nostru de unde vesi pleca fiecare cu câte unul. Sunt sigura ca dupa acest spectacol veti trage câteva concluzii si nu veti repeta greselile pe care le-au facut personajele.

7. Legenda bradului de Craciun . Durata: 45 minute. Vom face o calatorie prin timp, descoperind impreuna de unde vine traditia impodobirii bradului si cum aratau sau arata brazii in diferite anotimpuri si locuri. La incheierea spectacolului, veti pleca acasa cu un mic bradut impodobit chiar de voi.

8. Dragul meu Apolodor . Durata: 45 minute. Apolodor, pinguinul calator, va asteapta sa va povesteasca cele mai interesante aventuri prin care a trecut. Dupa spectacol te vei putea juca cu toata recuzita si cu toate personajele.
AM FOST ACOLO
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one